BiHKonjicSport

Ženska U-18 reprezentacija BiH započela pripreme u Ajdinovićima

Ženska U-18 reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići započela je pripreme za učešće na Evropskom prvenstvu B divizije.

Stručni štab koji čine Dragana Svitlica (selektor), Merhunisa Omerović (pomoćni trener), Sarah Arnautović (fizioterapeut) i Razija Mujanović (tim menadžer) na raspolaganju ima sljedeće igračice: Merisa Lapo, Kanita Kozić, Marija Damjanović, Marija Vulić, Maja Đurić, Anida Čaušević, Jana Guska, Anđela Slijepčević, Marija Starčević, Ana Leko, Nela Ema Hrustić, Amila Smajić, Amina Smaka, Milica Mitrović, Dalila Slatina i Ajla Hidić. Naknadno se očekuje dolazak Adne Halilbašić iz Njemačke.

Članice stručnog štaba i košarkašice prezadovoljne su uvjetima u SRC Ajdinovići, od hrane do smještaja. Posebno naglašavaju kako je ljubazno osoblje reprezentaciji na raspolaganju u bilo koje doba dana ili noći. U prelijepom ambijentu Ajdinovića trenirat će narednih desetak dana.

Evropsko prvenstvo B divizije održava se u Bugarskoj od 30. juna do 9. jula. Reprezentacija BiH nalazi se u grupi B sa selekcijama Irske, Velike Britanije i Norveške.

Slični članci

Back to top button