BiHBiznisDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaMagazinNVOPolitikaPrivredaPROMOSportSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Konjic Summer Fest: Nezaboravan spoj sporta, kulture i zabave pod hercegovačkim suncem

Ove godine, od 30. juna do 2. jula, Grad Konjic će biti domaćin prestižnog međunarodnog festivala, Konjic Summer Fest. Organizatori festivala, AK Pace i MM Real Estate, zajedno s gradom Konjicom i hotelom Garden City, uložili su veliki napor kako bi osigurali da ovogodišnje izdanje bude nezaboravno.

“Konjic Summer Fest je jedinstven događaj koji okuplja mlade ljude iz naše države i cijelog regiona. Kao organizatori, ponosni smo što smo stvorili platformu koja spaja ljubitelje sporta, kulture i zabave”, kazao je Mahir Mujić, organizator festivala Konjic Summer Fest.

Festival je privukao i podršku velikog imena – Lane Pudar, bosanskohercegovačke plivačice i ambasadorice festivala. Lana je osvojila mnogo zlatnih medalja na prestižnim plivačkim takmičenjima i njen doprinos ovom spektaklu je neprocjenjiv.

“Velika mi je čast što sam izabrana za ambasadoricu prvog Međunarodnog festivala ‘Konjic Summer Fest 2023.’ i veliko hvala organizatorima na tome. Uvijek mi je drago podržati organizatore koji imaju za cilj okupljanje i druženje mladih ljudi iz naše države, tako i iz cijelog regiona. Velika mi je čast što se ova manifestacija održava u našoj prelijepoj Hercegovini. Konjic je jedan prekrasan grad i svi će moći da uživaju kako u programu, tako i u prirodnim ljepotama i gostoprimstvu Konjičana”, izjavila je Lana Pudar.

Konjic Summer Fest, nudi raznolik program koji će zadovoljiti različite ukuse posjetitelja, a namjenjen je svima, od 8 mjeseci, do 88 godina.

„Manifestacija Dani grada Konjica započinje za dva dana sa dječijim festivalom i završiti će se puzijadom koja je dio Konjic Summer Festa, što mene jako veseli što sve započinje i završava sa djecom“, kazala je Biljana Handžo, stručna saradnica u Gradskoj upravi Konjic. 

Ovogodišnji festival također će uključivati i Garden City Business run, prvu hercegovačku poslovnu utrku koja će se održati 30. juna 2023. godine. Ova utrka je osmišljena kako bi privukla poslovnu zajednicu i pružila priliku za povezivanje i razmjenu ideja među poslovnjacima. A u toku dana bit će održana biznis konferencija i EXPO.

„Želimo da govorimo o ljepotama Konjica i njegovim potencijalima za investicije. Prirodne ljepote i industrija koja je u razvoju savršena su prilika za razvoj grada. Biznis konferencija za cilj ima dovođenje potencijalnih investitora koji bi investirali u projekte grada Konjica i da predstavimo kako lokalno uspješne kompanije, tako i zaniteresovane strane kompanije koje žele da naprave saradnju“, kazao je suorganizator i direktor agencije MM Real Estate Minet Musić.

Kao grad s bogatom kulturnom baštinom, Konjic će na festivalu pružiti razne kulturne sadržaje tokom tri dana održavanja. Posjetitelji će imati priliku uživati u koncertu Nene Murića i DJ Run Partyju, a u subotu večer, posjetitelje će zabavljati Frenkie, Kontra i Indigo.

Slični članci

Back to top button