BiHCrna hronikaVijesti

Sarajevo: Za jedan dan iz saobraćaja isključeno 18 pijanih vozača i 10 bez vozačke dozvole

U petak navečer, 26. maja, Sarajevo je potresla nova tragična saobraćajna nesreća u kojoj je mlada doktorica Azra Spahić izgubila život, dok su još dvije djevojke povrijeđene.

Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad naletio je Mercedesom na nju i još dvije pješakinje. Nažalost, Berberović je bio pod utjecajem alkohola i nije imao položen vozački ispit.

Nakon što smo objavili podatke za subotu, kada je 12 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, te osam vozača koji su vozili bez vozačke dozvole, stigli su još porazniji podaci za nedjelju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je jutros objavilo da je jučer, 28. maja, isključeno čak 18 pijanih vozača i 10 vozača bez vozačke dozvole…

Dok je u subotu samo jedan kontrolisani vozač imao zabranu upravljanja vozilom, u nedjelju su iz prometa isključena dva vozača s takvom zabranom. Također, otkriveno je pet vozila kojima je istekla saobraćajna dozvola i dva neregistrovana automobila.

Nakon spomenute nesreće, bijes javnosti je vrlo opipljiv. Hiljade građana se sinoć okupilo na mjestu tragedije 25-godišnje doktorice i njenih prijateljica, a Vlada Kantona Sarajevo je na vanrednoj sjednici donijela nove mjere, iako mnogi smatraju da su loše osmišljene.

Crna hronika

Slični članci

Back to top button