Crna hronikaHercegovinaVijesti

Nema više zastoja u Donjoj Jablanici, završeno asfaltiranje magistrale

Radovi koji se izvode na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Donja Jablanica i stvaraju velike gužve u saobraćaju , nakon prolongiranja se provode kraju i više neće znatno otežavati saobraćaj na ovoj dionici najprometnije magistrale u zemlji, potvrđeno je za Klix.ba.

“Završeno je asfaltiranje prometnice, preostaje još izrada horizontalne signalizacije što neće bitno utjecati na odvijanje saobraćaja”, kazali su za Klix.ba iz JP Ceste Federacije BiH.

Objasnili su nam da je kašnjenje sa izvođenjem radova na sanaciji slijeganja trupa ceste u Donjoj Jablanici uzrokovano obilnim padavina i nepovoljnim vremenskim uslovima.

Zahvaljuje svim učesnicima u saobraćaju na strpljenju i razumijevanju neophodnosti predmetnih radova u cilju saobraćajne sigurnosti svih involviranih strana.

Podsjetimo da su iz JP Ceste Federacije BiH za izvođenje radova na najprometnijoj magistrali u BiH angažiralo kompanija HP Investing iz Mostara, a 12. maj je bio prvi rok za završetak radova.

Radovi na sanaciji slijeganja trupa ceste obuhvaćaju izvođenje duboke drenaža sa desne strane ceste (pravac Sarajevo – Jablanica), saniranje dva propusta, zamjena dijela nasipa i komplet tamponskog sloja te zamjena asfaltnih slojeva, uz ojačavanje betonskom gredom postojećeg kamenog zida, te postavljanje elastično-odbojna ograde i horizontalne signalizacije.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button