BiHCrna hronikaVijesti

Pijan vozilom usmrtio mladu doktoricu: Armin Berberović predat u nadležnost Tužilaštva KS

Armin Berberović (27) iz Sarajeva, koji je kasno sinoć na Marijin Dvoru u Sarajevu automobilom usmrtio pješakinju na pješačkom prijelazu i povrijedio još dvije, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

– Osumnjičeni za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja Armin Berberović predat je u nadležnost Tužilaštva KS. Bit će zadržan 24 sata i u tom zakonskom roku će ga ispitati postupajuća tužiteljica koja će odlučiti o daljnjim mjerama prema osumnjičenom – saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U nesreći koja se dogodila u 23.30 na raskrsnici ulica Maršala Tita i Dolina, na mjestu je poginula 25-godišnja doktorica Azra Spahić, odnedavno zaposlena u Domu zdravlja Stari Grad.

Teške povrede opasne po život zadobila je njena kolegica, također mlada doktorica iz Zenice, koja je zadržana u KCUS-u. Treća pješakinja, 21-godišnjakinja s Ilidže, nakon zbrinjavanja u KCUS-u puštena je na kućno liječenje.

Autor: Ajdin Cocalić

Berberović nije imao položen vozački ispit, zvanično je potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Faktoru je nezvanično potvrđeno i da “mercedes” kojim je skrivio ovu tragičnu nesreću nije bio njegovo vlasništvo.

Međutim, iz MUP-a Kantona Sarajevo nismo uspjeli dobiti informaciju o čijem vozilu se radi, niti na koji način je Berberović došao u njegov posjed, odnosno da li je vlasnik vozila imao saznanja da njegovim autom upravlja osoba bez položenog vozačkog ispita.

Kako smo ranije objavili, a što je također potvrdila policija, alkotestiranjem je utvrđeno i da je Berberović u krvi imao prisustvo alkohola, mada iz policije nije rečeno o kojoj količini je riječ.

Kako nezvanično saznajemo, Berberovića je policija i ranije zaustavljala i kažnjavala zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Faktor

Slični članci

Back to top button