BiHKonjicSportVijesti

Premijer liga BiH: Trijumf Tuzla Cityja u Konjicu

U okviru 32. kola Premijer lige BiH odigrani u veoma važni mečevi, kako u borbi za Evropu tako i u borbi za opstanak, čak šest timova se borilo za ostanak u društvu najboljih, a nakon ovog kola situacija u borbi za opstanak je još više zakomplikovala.

Igman iz Konjica doživio poraz na svom terenu od ekipe Tuzla City i sada se dodatno zakomplikovala situacija u borbi za opstanak. Sloboda je dva puta protiv Borca imala povoljan rezultat protiv Borca, ali je tim iz Banjaluke na kraju slavio pobjedu. Ekipa Zrinjskog je nastavila sa dobrim partijam i pored toga što je ranije osigurala titulu prvaka BiH, pa je u Čitluku savlada Leotar iz Trebinja.

Igman – Tuzla City 0:1 (Hadžić 6’)

U duelu Igmana i Tuzla Cityja rezultat je 0:1, a gol je postigao Hadžić u šestoj minuti na asistenciju Kuzmanovića.

Igman je u nastavku kontrolisao igru, pokušao je Hebibović sa vrha šesnaestrca, ali nije bio precizan.

Domaći su na otvaranju drugog poluvremena prijetili preko Bodula i Durakovića, ali oba puta su njihovi šutevi bili izblokirani.

Bojo je imao odličnu priliku u 61. minuti, ali je njegov šut u posljednjem trenutku izblokirao Šukilović.

Igman je imao i više od igre u ovom susretu, pokušao je zaprijetiti gostima, ali je na kraju gol Hadžića iz šeste minute odlučio meč i dodatno zakomplikovao borbu za opstanak. Sada obje ekipe na svom kontu imaju po 34 boda i nalaze na sedmoj (Tuzla City), odnosno osmoj poziciji (Igman).

FK IGMAN: Ćeman, Duraković, Drljević, Oremuš, Hrelja, Hebibović, Bodul, Dupovac, Denković, Mahmić, Ramić

TUZLA CITY: Barcola, Šukilović, Nukić, Gavrić, Hadžić, Kuzmanović, Ćorić, Karjašević, Karić, Čeliković, NIkitin

Na stadionu Rođeni Velež je ugostio Sarajevo u derbiju kola. Gledali smo sjajan derbi, a prvi pogodak već u četvrtoj minuti. Anđušić je doveo mostarski klub u prednost, ali je do kraja prvog poluvremena Sarajevo preokrenulo rezultat.

Dal Varešanović je ekspresno donio poravnanje Sarajevu, a sredinom prvog poluvremena prelijep pogodak postigao je i Almedin Ziljkić za potpuni preokret Sarajeva. U drugom poluvremenu nastavljena je sjajna fudbalska predstava. U 57. minuti Renan Oliveira je pogodio za 1-3, a Haskić u 74. smanjio na 2-3. Međutim, Renan Oliveira je svoj drugi pogodak postigao već u 76. minuti, čime je jasno dao do znanja da će Sarajevo sa punim plijenom otići kući. 2-5 postavio je Renan Oliveira pogotkom sa bijele tačke u 84. minuti, čime je krunisao hat-trick na ovoj utakmici. Konačnih 3-5 postavio je Sijamija također sa bijele tačke.

Borac – Sloboda 2:2 (Lazić 36’, Blagajić 57’, Kulašin 76'/Delić 11’, Alić 75’)

Tim iz Tuzle je odlično otvorio meč i imao vodstvo, ali na kraju je Borac došao do pobjede sa kojom je osigurao drugo mjesto na tabeli, dok je Sloboda sada 11. mjestu i 32 osvojena boda.

Fudbaleri Željezničara danas su na prepunoj Grbavici ugostili Posušje u susretu 32. kola m:tel Premijer lige BiH, a meč je okončan rezultatom 3:0.

Zrinjski – Leotar 2:1 (Bilbija 22’, Ćuže 71'/ Barišić 53’ ag)

Aktuelni prvaci BiH su kontrolisali igru u prvom poluvremenu, a do vodstva su došli u 22. minuti Jukić je ubacio, a najbolji strijelac Premijer lige BiH, Nemanja Bilbija zatresao mrežu gostiju.

Na otvaranju drugog poluvremena Leotar je kontrolisao igru i pritiskao zadnju liniju Plemića, to su iskoristili u 53. minuti autogol je postigao Barišić.

I nakon gola Leotar je imao više od igre i pokušao doći do željenog gola i preokreta. Gostima to nije pošlo za rukom jer je Ćuže sjajnim udarcem sa vrha šesnesterca matirao Puletića za 2:1.

REZULTATI:
Borac Banja Luka 3-2 Sloboda
Igman Konjic 0-1 Tuzla City
Široki Brijeg 1-0 Sloga Meridian
Velež 3-5 Sarajevo
Zrinjski 2-1 Leotar
Željezničar 3-0 Posušje

Slični članci

Back to top button