DruštvoKonjicVijestiZabavaZanimljivosti

AKTUELNO Konjičani ispratili još jednu generaciju maturanata

Svečanim defileom maturanti se oprostili od srednjoškolskog obrazovanja.

Mladost je i ove godine uljepšala centralnu konjičku ulicu, svečanim defileom, kako bi proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Kako je izjavila za Radio Konjic direktorica Srednje škole Konjic Enisa Karkelja, 198 učenika JU Srednja škola Konjic okončalo je obrazovanje u ovoj ustanovi.

Podsjetićemo da su ove godine prvi put pokrenute aktivnosti da svi konjički maturanti, koji ove godine završavaju srednjoškolsko obrazovanje, dobiju  po 200 KM kao vid podrške, a gradonačelnik Konjica Osman Ćatić koji je večeras ispratio maturante,  o tome je rekao:

Konjičani ispratili još jednu generaciju maturanata

„Uvažavajući situaciju u kojoj se nalazimo, inflaciju koja je bila u protekloj godini kao i ovoj, htjeli smo i tražili način kako da na najbolji način pomognemo roditeljima maturanata srednje škole. Analizirali smo mogućnosti unutar budžeta šta možemo uraditi, tako da smo pripremili Odluku koja će se naći na prvoj narednoj sjednici Gradskog vijeća da svim maturantima Srednje škole omogućimo jednu jednokratnu naknadu koja će biti u iznosu od 200 KM“

Ove godine prvi put maturska zabava se održava u hotelu Garden City.

Svim maturantima Radio Konjic želi uspješan nastavak visokoškolskog obrazovanja i uspjeh na svim životnim poljima.

Konjičani ispratili još jednu generaciju maturanata

radiokonjic.ba

VIDEO, pogledaj: https://www.facebook.com/Novikonjic2/videos/1410515752889824/

Slični članci

Back to top button