BiHSport

Nova sezona PL BiH kreće 30. jula, u finalu Kupa će se igrati dva meča

Jučer je pod predsjedavanjem predsjednika Vice Zeljkovića u Trening centru NS/FS BiH u Zenici održana 24. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH.

Predsjednik Vico Zeljković je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici potvrdio da će nova sezone PL BiH početi 30. jula 2023. godine.

Također, od naredne sezone igrat će se dvije utakmice u finalu Kupa BiH.

Izvršni odbor je na današnjoj sjednici usvojio prijedlog propozicija za takmičenja „m:tel“ Premijer lige i završnice Kupa BiH sa minimumom medicinskih zahtjeva za sezonu 2023/24., kao i kalendar takmičenja „m:tel“ Premijer lige, završnice Kupa, te Premijer omladinske lige za U15 i U17 selekcije za narednu sezonu.

Usvojene su propozicije za ženska premijerligaška takmičenja, i to Premijer ženska liga BiH i završnica Kupa BiH, kao i Premijer ženske lige BiH za kadetkinje (U17) u takmičarskoj sezoni 2023/24.

Utvrđeni su programski ciljevi NS/FS BiH za novi četverogodišnji ciklus “FIFA Forward 3.0” programa, kojim se podržava razvoj fudbala/nogometa na globalnom nivou.

Na dnevnom redu današnje sjednice je prezentirana informacija o aktivnostima vezanim za naredne utakmice A reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za EURO 2024 protiv reprezentacija Portugala (Lisabon, 17.06.2023. godine) i Luksemburga (Zenica, 20.06.2023. godine).

Slični članci

Back to top button