DruštvoHercegovinaVijesti

Studenti Kriminologije i sigurnosnih studija posjetili Agenciju za forenzička ispitivanja

Danas je upriličena posjeta Agenciji za forenzička ispitivanja studenata II godine Pravnog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru – Smjer kriminologija i sigurnosne studije i studenti II ciklusa studija – Smjer kriminologija i bezbjednosne studije, u pratnji prof. dr Nebojše Bojanića i prof. Dr. Muamera Kavazovića.

Direktor Agencije Radiša Samardžija poželio je dobrodošlicu studentima i profesorima i istakao da ovakve posjete doprinose informisanosti javnosti i daju novu dimenziju shvatanju uloge ove agencije u društvu. Putem prezentacije studenti su upoznati s nadležnostima, aktivnostima i ulogom koju Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja ima u bezbjednosnom sistemu Bosne i Hercegovine. Studenti su, pored osnovnih informacija o Agenciji, imali priliku i da obiđu laboratorije koje funkcionišu u sastavu Agencije kao i da dobiju odgovore na postavljena pitanja iz oblasti rada svake laboratorije.

Na kraju posjete, studenti i profesori su iskazali veliko zadovoljstvo viđenim sadržajima i održanom prezentacijom i ovu posjetu smatraju izuzetno korisnom u procesu njihove edukacije.

Avaz.ba

Slični članci

Back to top button