HercegovinaSport

Nedim Jusufbegović: Na sve utakmice do kraja treba gledati kao na veselje i tako…

Trener Veleža, Nedim Jusufbegović, je nakon remija sa Igmanom istakao da je imao velikih problema u odbrani i da je znao da će ući u problem.

Istakao je da se nada da ovaj susret neće utjecati na utakmicu finala Kupa gdje će Rođeni odmjeriti snage sa gradskim rivalom Zrinjskim. 

– Vrlo otvorena utakmica prije svega, ostali smo bez dva centralna beka i znali smo da ćemo ući u problem. Imali smo problema sa Hreljom na otvaranju utakmice, znali smo da ćemo prekide loše braniti, neki igrači prvi put igraju, ali onda smo nešto uradili, znali smo kako da ih ugrozimo. Rekli smo u svlačionici da nije gotovo što se ispostavilo na kraju. Nakon izjednačenja smo imali pritisak, imali smo dobre prilike preko Lauša, Ćukovića i Halilovića, ali nismo uspjeli. Igmanu čestitam, ne mogu biti zadovoljan bodom, ali šta je tu je, okrećemo se novim izazovima, rekao je Jusufbegović i dodao: 

– Potrudiću se da uživamo u finalu Kupa, izborili smo se sami za priliku, bili dominantni, želimo to da iskoristimo. Sve ove utakmice do kraja treba gledati kao jedno veselje i mislim da tako treba da se spremamo i idemo put Zenice, to je jedini put kojim treba da idemo. Ponosan sam na momke, veliko nam je zadovoljstvo da igramo na oba fronta do kraja, te da to iskustvo iskoristimo da se tu zadržimo. To nam je cilj, želimo da sljedeće godine do kraja budemo u borbi za Evropu na oba fronta. Bili smo poprilično dobri ovu polusezonu. 

Slični članci

Back to top button