DruštvoKonjicKulturaVijesti

Učesnici 62. Sarajevskih dana poezije boravili u Konjicu

Grupa pjesnika, učesnika ovogodišnje manifestacije Sarajevski dani poezije, posjetila je jučer Konjic i upriličila druženje sa učenicima iz Konjica u Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta.

Konjic su posjetili pjesnici Asmir Kujović, Fuad Kovač, Bajro Perva i Omer ef. Redžić, a domaćin im je bio konjički pjesnik i aforističar Ekrem Macić.

Pozivu organizatora su se odazvali samo učenici Druge osnovne škole Konjic, koje je predvodila nastavnica Bosanskog jezika i književnosti Mirsada Mujić.

Učesnici 62. Sarajevskih dana poezije boravili u Konjicu

Iako je ovom događaju prisustvovao mali broj posjetilaca, druženje je održano u ugodnoj atmosferi, a prisutni su imali priliku da se upoznaju sa stvaralačkim opusom učesnika 62.manifestacije Sarajevski dani poezije.

Učesnici 62. Sarajevskih dana poezije boravili u Konjicu

Na ovogodišnjim Sarajevskim danima poezije, koji su otvoreni 9.maja a trajaće do 14.maja, učestvuju autori iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Irana, Luksemburga, Srbije, Slovenije, Njemačke, Austrije, Velike Britanije i drugih zemalja svijeta. Osim u Sarajevu, pjesnici se ove godine predstavljaju u Konjicu i Olovu. Dobitnik nagrade Sarajevskih dana poezije “Bosanski stećak” ove godine je bugarsko-austrijski pisac Ilija Trojanow.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button