HercegovinaKonjicSport

Jusufbegović: Igman je u top 4 tima Premijer lige, koristit ću igrače koji dosad nisu igrali

Ekipu Veleža sutra očekuje meč 31. kola Premijer lige BiH protiv Igmana na domaćem terenu.

Ova utakmica za Rođene dolazi nakon poraza od Željezničara, direktnog konkurenta u borbi za Evropu.

Nedim Jusufbegović je biranim riječima govorio o Konjičanima.

“Vrlo zahtjevna i teška utakmica. Igman je jako iskusna ekipa, vrlo kvalitetna. Po meni čak među četiri ekipe po kvaliteti i trenerskoj kvaliteti. Dupovac, Oremuš, Hebibović, Bojo, Bodul, Denković, Ramić, Ahmetović, Hrelja… To su igrači koji su osvajali prvenstva više puta, Kup… Igraju napadački fudbal i moramo da budemo na maksimumu da odgovorimo zahtjevima utakmice”, rekao je Jusufbegović i dodao:

“Drago nam je što se od kraja borimo na oba fronta i želimo to da zadržimo. Tako i treba da se postavimo u zadnje tri utakmice – da idemo na pobjedu. Važno je da osvojimo tri boda i to je najvažnija vodilja.”

O zdravstvenom biltenu je erkao:

“Nema Hrkaća, Zvonića i Šikala. Morat ćemo da uradimo improvizaciju što se tiče zadnje linije, ali vjerujem u momke koji su tu. Vjerujem da ćemo biti dobar tim, koji će pravilnom taktičkom postavkom iskoristiti maksimalno potencijal koji idemo.”

Dobio je i zanimljivo pitanje zašto neke igrače nije više koristio. Poput Karamarka, Pavića, Muminovića…

“Problem je ta rehabilitacija. Karamarko je, kada je došao sebi nakon teških priprema, dobio neku povredu koja je trajala mjesec dana. Ekipa je stalno tražila kvalitetne rezultate i nekad se nije išlo u širinu jer je dobro išlo i nismo htjeli da remetimo. Nismo mogli ni da organizujemo dodatne utakmice da njih vratimo i damo im taj neophodni osjećaj. Pavić isto tako. Oporavi se, trenira, pa ga zaboli nešto drugo. Muminović je tu i mislim da ćemo sutra iskoristiti neke igrače koji dosad nisu igrali. Fina prilika za njih”, objasnio je i najavio Jusufbegović.

Utakmica Velež – Igman igra se u petak od 18 sati.

Slični članci

Back to top button