DruštvoKonjicVijesti

Narod doline Neretvice pamti: Pružili podršku prijateljima i komšijama u Šćipama

Stanovnici Buturović Polja i okoline organizovali su se da pomognu stanovnike prozorske općine Šćipe u prikupljanju novčanih sredstava oko uređenja igrališta Oborine na Blazinama, posebno cijeneći i istaknuvši poruku podrške koju su oni od njih dobili u vrijeme održavanja protestnog skupa u Neretvici 2021. godine.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Pozivamo vas da se organizujemo i u što većem broju odemo na skup koji može biti presudan u borbi za spas Neretvice.

Pomozimo komšijama – narodu Klisa, da i oni sačuvaju i da nastave uživati u rijeci Neretvici, koju i sami često posjetimo”, glasila je objava na Facebook stranici Šćipe postavljena dva dana uoči, sada već možemo reći historijskog, protestnog skupa u Goranskom Polju 14. juna 2021. godine.

Sada mi imamo priliku da njima pružimo podršku i pomoć u aktivnostima oko uređenja igrališta “Oborine” na Blazinama.

Nakon što su izvršili oranje, frezanje, sijanje trave, valjanje i ograđivanje igrališta, u planu je uređenje puta do Blazina, izgradnja šadrvana otvorenog tipa i dovođenje vode.

Pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih sredstava za ovu svrhu i prijatelji iz Šćipa već se približavaju cifri od 30.000,00 konvertibilnih maraka donatorskih sredstava.

Uz poruku da su obećali ponovno organizovanje nekada kultnog teferiča na Blazinama, kojeg se Neretvljani rado sjećaju, pozivamo sve stanovnike doline Neretvice da daju doprinos ovoj donatorskoj akciji.

Sve relevantne informacije moguće je dobiti putem spomenute Facebook stranice Šćipe, navedeno je u objavi stranice Buturović Polje.

Slični članci

Back to top button