DruštvoKonjicVijesti

PU Konjic: Pojačan policijski nadzor u narednim danima

Kao i svake godine, tokom praznika angažuje se veći broj policijskih službenika kako bi se spriječilo narušavanje javnog reda i mira, te počinjenje krivičnih djela. Povodom predstojećih prvomajskih praznika očekuje se veći promet vozila,  a ovom problemu i planiranim aktivnostima Policijske Uprave Konjic govorio je Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske Uprave Konjic.

„Mi već od sutra, praktično četiri dana, ćemo biti angažovani u dijelu gdje očekujemo veliki priliv vozila,kako na području Konjica, tako i na tranzitnom putu M-17. Sigurno ćemo morati angažovati dodatne patrole, kako na obezbjeđenju javnog reda i mira, tako i protoka saobraćaja, posebno na magistralnom putu M-17“ – kazao je Kadić.

„Osim redovnih kontrola, sigurno ćemo u ponedjeljak i utorak u poslijepodnevnim i večernjim satima kada se očekuje povratak ljudi sa raznih izletišta iz pravca juga prema Sarajevu, kada se očekuje ogroman priliv vozila, tada ćemo sigurno imati pojačane policijske patrole“ – istaknuo je.

Naš sagovornik je istaknuo da neće biti obustave  na magistralnom putu M-17 u mjestu Orahovica jer se radovi privode kraju, ali očekuju zastoj na području grada.

„Možda će doći do zastoja u odvijanju saobraćaja na području grada, gdje ćemo najvjerovatnije koristiti mjeru gašenja semafora u Konjicu, ali u toj situaciji će se pojaviti problem ulaska u raskrsnicu iz ulice Maršala Tita, a očekujemo i priliv vozila sa Boračkog jezera pa ćemo vjerovatno u nekoj situaciji i biti prinuđeni policijskim patrolama regulisati saobraćaj na ovoj raskrsnici“ – istaknuo je Kadić.

„Tokom praznika česte su krađe i provale, a policijske patrole će intenzivirati legitimisanje sumnjivih lica na terenu. Dužnost svakog pojedinca je da zaštiti svoju imovinu“ – kazao je Kadić te dodao: „Svjesni smo da je 1. maj  praznik gdje se pale roštilji, apelujem na građane da oni koji budu to radili u prirodi, da ne ostavljaju iza sebe vatru čime bi izazvali požar, te da se kod ovih aktivnosti vodi računa o tome da se vatre ne pale u blizini šume“.

Kadić je uputio apel svim građanima da ne čine nikakve aktivnosti koje bi ugrozile opšte stanje sigurnosti na području grada kako bi i ovi praznici protekli u miru.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button