DruštvoKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

Konjički ribolovci učesnici 18. Internacionalnog sajma mušičarenja u Njemačkoj

OSR Konjic na prestižnom sajmu u Njemačkoj

22. i 23. aprila u Njemačkoj je održan 18. Inetrnacionalni sajam mušičarenja na kojem su bili i predstavnici Organizacije sportskih ribolovaca Konjic.

Oni su naš grad odnosno sportsko-ribolovnu turističku ponudu predstavili ostatku svijeta, i kako kažu, reakcije su izvrsne.

Na 18. Internacionalnom sajmu mušičarenja predstavljena sportsko-ribolovna ponuda Konjica
OSR Konjic na prestižnom svjetskom sajmu mušičarenja

Razmjena iskustava, znanja, promocija destinacija na kojima se može mušičariti –samo su neki segmenti ovog učešća za koje su se pripremali duži vremenski period između ostalog poručuje Mirsad Trešnjo sekretar OSR Konjic.

“Za ovaj sajam, pripremali smo se šest mjeseci. Krenuli smo sa izdavanjem letaka, sa štampanjem propagandnog materijala, izradom slika i publikacija. Što se tiče samog sajma, upoznali smo dosta novih prijatelja i novih tur operatera iz cijeloga svijeta. Ono što je mene najviše očaralo na samom sajmu su zapravo prezentacije preko kojih smo upoznavali prirodna bogastva i turizam drugih izvođača i da je Konjic bio rame uz rame sa najpoznatijim svjetskim destinacijama u toj oblasti. Trudili smo se da u što boljem svjetlu predstavimo naš grad, našu državu i naše ribolovno područje. “

Na 18. Internacionalnom sajmu mušičarenja predstavljena sportsko-ribolovna ponuda Konjica
OSR Konjic, prezentacija sportsko-ribolovnog turizma na 18.Internacionalnom sajmu mušičarenja u Njemačkoj

Prezentacije ribolovnog područja koje je pripremila Organizacija sportskih ribolovaca Konjic zainteresovala je prisutne. Mnogi od njih su bili pozitivno iznenađeni netaknutom prirodom i takvim prirodnim bogatstvom poručio je Trešnjo, te dodao:

“Imali smo tu čast da budemo rame uz rame sa Aljaskom i Novim Zelandom. Našoj prezentaciji je prisustvovao veliki broj tur operatera kao i zainteresovanih stranaka. Ljudi  nisu bili upoznati sa našim gradom, našom rijekom. Shodno tome se nadam da ćemo uskoro postati jedna velika turistička atrakcija. Cijene koje smo predstavili na sajmu su za učesnike bile dosta povoljne i zbog toga vjerujemo da će se naše ribolovno-sportsko područje dodatno promovisati i postati prepoznatljivo u  svijetu.”

Na 18. Internacionalnom sajmu mušičarenja predstavljena sportsko-ribolovna ponuda Konjica

O tome šta je najviše dojmilo posjetioce sajma govorio je  predsjednik skupštine OSR Konjic, Hrabren Kapić:

“S obzirom da su na sajmu bili prisutni najviše mušičari, najviše ih je interesovala rijeka, odnosno gornji tok rijeke Neretve, mekousna pastrmka i ostale vrste koje su atraktivne za sportsko – ribolovni mušičarski turizam. Što se tiče naše ponude, najviše su se bazirali na mušičarenje u posebnim ribolovnim revirima, Konjic i Glavatičevo. Interesovanje je bilo veliko i za pritoke rijeke Neretve, odnosno, Rakitnicu i Neretvicu. Veliku zainteresovanost za naše prezentacije, izrazili su mušičari sa područja Njemačke i Austrije. Najveći dojam na njih je ostavila činjenica da je ovo još uvijek neistraženi dio i da nije toliko posjećen. Vjeruju da posjedujemo veliko turističko bogatstvo.”

Rezultati sa učešća na ovom sajmu mogu se očekivati tek naredne godine jer su, kao i većina zapadnoevropskih stanovnika – odavno odredili termine i lokacije na kojima će provesti ovogodišnje odmore. Kako poručuju iz OSR Konjic, ribolovno-turističku ponudu grada Konjica predstavili su na najbolji način, a reakcije posjetilaca ohrabrile su ih u namjeri da ovaj grad učine svjetski prepoznatljivom sportsko-ribolovnom destinacijom.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button