BiHDruštvo

Jusuf Nurkić i Pomozi.ba nadoknadili materijalnu štetu Ajši i Fadilu Memišević: Nisu htjeli prihvatiti više

Dedi Ajši i Fadilu Memiševiću koji su prvu noć ramazana pretučeni i opljačkani u svojoj kući u Višegradu Udruženje Pomozi.ba namirilo je novac koji su čuvali za dženazu, a koji im je otuđen.

– Zajedno sa našim košarkašem Jusufom Nurkićem donirali smo im 7.000 KM (uplaćeno na račun), baš onoliko koliko im je oduzeto. Iako smo htjeli donirati i više, ovi skromni ljudi ništa drugo nisu htjeli prihvatiti, ali smo im obećali podršku i pomoć kad god im zatreba. Materijalna šteta i novac koji im je nadoknađen su u ovoj priči najmanje bitni, jer su nana i dedo doživjeli tešku traumu koju će pamtiti do kraja života i sa kojom neće biti lako živjeti, ali nadamo se da smo im na ovaj način barem malo vratili vjeru u ljude – navodi Pomozi.ba na Facebooku.

Nezamislivi horor koji su prve noći ramazana u svom domu u selu Omeragići kod Višegrada preživjeli povratnici Fadil i Ajša Memišević duboko je uznemirio javnost u našoj zemlji.

Fotografije dvoje teško pretučenih i istraumiranih staraca u kolima Hitne pomoći koje su objavljene nedugo nakon napada nikoga normalnog nisu ostavile ravnodušnim.

Kako je objavljeno, nepoznata osoba ili više njih, u noći sa četvrtka na petak, upala je kroz prozor u njihovu kuću, teško ih pretukla, vezala i ukrala oko 7.000 KM. Memiševići su nakon svega zbrinuti u KCUS-u, gdje se oporavljaju od napada.

Od vijesti o napadu na dvoje nemoćnih staraca u ovom povratničkom selu jače je možda odjeknula samo vijest da je nakon hapšenja zbog sumnje da je napao i opljačkao Memiševiće, na slobodu pušten Bojan Prodan, osoba odranije poznata po nasilnim razbojništvima, a kojeg je fočanska policija uhapsila istu noć.

Faktor

Slični članci

Back to top button