HercegovinaSport

Nedim Jusufbegović: Zrinjski je jači i bolji, ali imamo i mi nešto što oni nemaju

Trener Veleža zadovoljan je pobjedom na Grbavici, a iako je njegov tim autsajder protiv Zrinjskog, ističe da se neće unaprijed predati.

Fudbaleri Veleža su osigurali drugi uzastopni plasman u finale Kupa BiH, nakon što su sa 2:1 na Grbavici savladali ekipu Željezničara. U finale sa Zrinjskim su prošli sa ukupnih 3:1.

Trener Veleža Nedim Jusufbegović itekako je zadovoljan pobjedom svoje ekipe i nastavkom borbe za još jedan trofej.

– Kad se sve skupa pogleda, bili smo bolji, iskontrolisali smo Željezničar, znali smo da imaju kvalitetniju ekipu od nas, prilagodili smo se njima i to sjajno uradili. Mi igramo sa jakom defanzivom, tako smo ušli u ove dvije utakmice i to nam je donijelo rezultat. Željo je imao odlično otvaranje utakmice, ali mi smo se vratili i pred nama je težak zadatak, finale Kupa s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, mislim da je ovo odličan rezultat. Hvala navijačima na fantastičnoj podršci, hvala Red Army na podršci u pripremi ove utakmice, sve nam je značilo, samo sinergijom svih nas koji smo vezani za ovaj veliki klub možemo napraviti veliki rezultat. Želji želim puno sreće, imali su sjajnog trenera, sada je tu još jedan trener, želim im sve najbolje, kazao je Jusufbegović.

Govorio je o problemima i realnim dometima svoje ekipe.

– Ako ćeš pogledati tabelu jesenjeg dijela, nama je Željo bježao koliko bodova? Vi pitate, ne uzimajući u obzir okolnosti. Nemoj da vam kažem cifru na pojačanja i u kakvim smo problemima bili. Rezali smo ugovore, nismo mogli dovoditi potentne igrače da ne poremetimo svlačionicu. Imamo povrijeđene igrače, nemam mogućnost da uigram ekipu za razliku od Želje koji dovede dvojicu napadača, Krpić i Hodžić bezveze igrači, Drljo mladi reprezentativac. Ako pitaš formu, to je nešto drugo, mi jesmo u prednosti, ali imamo puno problema. To što vrtimo na maksimumu, a Željo ne vrti, to je druga stvar. Kadar – Štilić, Bekrić, mislim da sam pogled na to govori, ali ja sam zadovoljan svojim igračima. Mi ne možemo igrati kao Željo jer nam mnogo igrača nedostaje, ali nismo nikada potencirali te igrače. Sjajna energija svih igrača na treninzima, odlučili smo se za postavku koja će ove igrače dovesti u poziciju da pokažu ono što znaju i vraćanje Haskića u formu. Dokle ćemo dobaciti? O tome ne razmišljam, idemo utakmicu po utakmicu, maksimalna ozbiljnost, imamo podršku navijača, Uprave i to je ono što je najvažnije bez obzira na sve ostale stvari, istakao je trener Veleža, dodavši:

– Pripreme su ključ svega, imali smo velike izazove tokom prvenstva da odustanemo ili da nam ciljevi dođu u pitanje, ali smo uspjeli da izdržimo sve to i na kraju nam to donosi šta donosi. Neću govoriti o čemu se radi, ali smo poredali svlačionicu, radimo labaratorijske analize, Dino Hasanović danas nije smio igrati, angažovali smo Institut za nutricionizam, uključili smo laboratoriju bolnice Safet Mujić, moramo energetski da budemo na nivou gdje trebamo biti. Iskren da budem, ne znam kako će završiti jer je to čarobnjaštvo, danas nam dobro ide.

Na kraju je trener Veleža govorio i o duelu sa Zrinjskim.

– Smisao mog rada i našeg boravka u klubu je da se pripremamo za pobjede, sve drugo je bezveze, oni su ekipa koja je sjajno posložena, to je odličan klub koji pravi malo grešaka. Imamo svoje argumente, ne govorim za finale, to je jedna utakmica, tu je sve moguće, ali trenirat ćemo, radit ćemo, tražit ćemo njihove slabosti, probat ćemo ih iskoristiti. Bolji su i uigraniji, ali i mi imamo nešto što oni nemaju. Uz puno vjere, sa pravilnim stavom bez obzira na stanje možemo napraviti dobar rezultat. Ne bojimo se, znamo da su bolji, ali imamo snagu da furamo dalje, poručio je Jusufbegović.

Slični članci

Back to top button