BiHKonjicSport

FK Konjic u nedjelju igra prvu utakmicu za opstanak u Premijer futsal ligi BiH, kreće bh.futsal ludnica

Nakon 20 dana pauze, vraća se Premijer futsal liga BiH. Kreće najzanimljiviji dio prvenstva, kreće bh.futsal ludnica,u kojem ekipe nemaju pravo na grešku, ukoliko žele biti najbolji – playoff i opstanak u društvu najboljih – playout. 

Nakon osamanest kola regularnog dijela, na red je došao playoff i playout. Šest timova se bori za prvaka, a četiri za opstanak. 

Borbu za opstanak u premijerligaškom društvu vodit će Konjic, Sloboda Kompred, Brotnjo i Doboj. 

Brotnjo je regularni dio završio na 7. poziciji sa 20 osvojenih bodova, Sloboda na 8. sa 18, Konjic na 9. sa 15, a Doboj na 10. sa 8. 

U playoutu ćemo gledati duele Slobode i Konjica, te Brotnja i Doboja. 

Sloboda Kompred i FK Konjic će se kroz playout mečeve boriti za opstanak. Tuzlaci žele i naredne sezone ostati član Premijer lige, a to žele i Konjičani. Mjesta ima samo za jednog, a ko će to na kraju biti saznati ćemo ubrzo. 

U prvom dijelu sezone, Konjic je na domaćem terenu slavio pobjedu protiv Slobode 2:1, ali Sloboda im se revanširala u drugom dijelu pobjedom 7:4. 

Ovaj meč se igra u nedjelju 23.aprila, od 19:00 sati, u dvorani tuzlanskog Mejdana. 

Playout utakmice se igraju na dvije pobjede. Druge utakmice playouta se igraju 26. aprila (srijeda). Eventualna majstorica, igrat će se 30. aprila. 

Brotnjo je u regularnom dijelu sezone oba puta pobijedio Doboj, a ovaj meč playouta se igra u nedjelju, od 20:00 sati, u GSD Čitluk. 

Prve utakmice četvrtfinala playoffa igraju se predstojećeg vikenda. Salines u Mejdanu dočekuje Slogu, a Hercegovina u Pecari Sarajevo.

Subota, 22/04/23, 16:00 sati: Salines – Sloga, Mejdan, Tuzla

Nedjelja, 23/04/23, 19:00 sati: MNK Hercegovina – GFC Sarajevo, Pecara, Široki Brijeg.

Podsjećamo, četvrtfinalne i polufinalne utakmice playoffa igraju se na dvije pobjede. Druge utakmice playoffa se igraju 26. aprila (srijeda). Eventualna majstorica, igrat će se 30. aprila. 

KMF Radnik iz Bijeljine i FC Mostar SG, kao prvoplasirani i drugoplasirani tim regularnog dijela, ostvarili su direktan plasman u polufinale playoffa i tamo čekaju svoje protivnike. 

KMF Radnik – MNK Hercegovine / GFC Sarajevo

FC Mostar SG – FC Salines / MNK Sloga 

Prve utakmice polufinala playoffa igraju se 06./07. maja. 

Enver Nimanović / novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button