HercegovinaSport

Jusufbegović otkrio probleme Veleža pred meč sa Željom

Nedim Jusufbegović, trener Veleža, najavio je sutrašnji revanš polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Željezničara.

Rođeni su u prvom susretu slavili sa 1:0, tako da sa minimalnom prednošću dolaze na Grbavicu.

– Ne treba reći da je to zahtjevna utakmica i da prednost koju imamo ako ne budemo pravi neće značiti ništa. Idemo na stadion, neko je lijepo rekao, gore kada dođete odmah gubite 1:0. Mi ćemo se postaviti kao da je 0:0 i tako ćemo igrati. Definitivno samo odbranom nećemo moći postići pozitivan rezultat. Moramo odigrati pametno i pokušati učiniti nešto prema naprijed – rekao je Jusufbegović u najavi utakmice.

Trener Rođenih se dotakao i sutrašnjeg protivnika.

– Došao je novi trener, došla je nova energija, kolega kojeg jako puno cijenim. Naravno, cijenio sam rad kolege Mulalića i on će se osjetiti u narednom periodu. Promjena trenera im može donijeti jedan novi impuls, jednu novu formu – kazao je Jusufbegović te istakao da ima problema sa igračkim kadrom.

– Dino Hasanović sigurno neće igrati, ponovo povreda u Tuzli, pored Blagojevića i Bajrića. Halilović je rovit, Pavić, Muminović, Ćuković, Anđušić, svi su roviti i sve su to veliki upitnici. Ne znam šta će se još desiti i na šta će to ličiti. Imamo još nekih unutrašnjih problema, mimo tih povrijeđenih.

Imamo apsolutno povjerenje u ekipu i ovo što imamo smatramo i želimo da vjerujemo i mislimo da mogu maksimalno da odrade posao, sa puno želje i entuzijazma za prolaz i nadam se da ako se budemo tako ponašali da ćemo ostvariti dobar rezultat – dodao je trener Veleža.

Faktor

Slični članci

Back to top button