KonjicSport

Juniori FK Konjic slavili protiv Brotnja

FOTO: E.N. / Novikonjic.ba

U okviru 12.kola Premijer futsal lige BiH za juniore, u Gradskoj dvorani u Konjicu, sastali su se ekipe Futsal kluba Konjic i MNK Brotnja.

Juniori Konjica, koje je sa klupe vodio šef stručnog štaba Mirko Čampara,slavili su rezultatom 4:3  protiv ekipe iz Čitluka. Mladi Konjičani su krenuli furiozno i već u 1.minuti poveli preko kapitena Rijada Macića, gosti su poravnali u 3.minuti. U 16. minuti meča domaći ponovo dolaze u vodstvo preko Emira Mustafića, u istoj minuti gosti su izjednačili na 2:2, da bi Konjic u posljednjoj minuti prvog poluvremena ponovo preko Emira Mustafića poveo sa 3:2.

U drugom poluvremenu gosti su pokušavali poravnati, ali ponovo gol za domaće, koji su preko Sameda Durana u 26.minuti povećali na 4:2. Brotnjo je potom uglavnom igralo sa igračem viškom u polju, ali su samo uspjeli u 39.minuti smanjiti na 4:3, što je bio i krajnji rezultat ove veoma dobre utakmice.

Ovo je za juniore Futsal kluba Konjic bila peta pobjeda u sezoni, u deset odigranih mečeva.

FK Konjic -MNK Brotnjo 4:3 (3:2)

Gradska dvorana Konjic

FK Konjic: Benjamin Mujak, Tarik Kašić, Rijad Macić, Emir Mustafić, Seid Omerović, Faris Macić, Vedad Bajramović, Samed Duran, Faruk Mušinović, Belmin Macić, Harun Hero, Emelin Murtić, Enis Bubalo, Nedim Macić. Trener: Mirko Čampara.

Enver Nimanović / novikonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora novikonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu novikonjic.ba je Udruženje VIPK i portal novikonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj. link na portal novikonjic.ba. Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem redakcijskog e-maila: novikonjic@gmail.com.)

Slični članci

Back to top button