BiHVijesti

U Bosni i Hercegovini kiša, na planinama snijeg

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

U planinskim područjima moguća je susnježica i snijeg.

Većina padavina je prijepodne. Tokom poslije podneva, padavine uglavnom u južnim, zapadnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine, prijepodne sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, sa kišom uglavnom prijepodne. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju će biti umjereno oblačno i nestabilno sa pljuskovima širom zemlje. Vjetar slab, jugo prije podne, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

I ponedjeljak će biti blačno sa kišom u nizinama. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, sjevernog smjera.

Faktor

Slični članci

Back to top button