DruštvoHercegovinaVijesti

MOSTARSKO JEZERO KRIJE TAJNE NESTALIH MOSTARACA: DVA KAMIONA UBIJENIH BOŠNJAKA ZAVRŠILA U JEZERU?

Stojić tvrdi da su dva kamiona ubijenih završila u jezeru u Vihovići

Mostarka Elvira Stojić uputila je ko zna koji put molbu, vapaj, apel, krik da se pokrene istraga oko tokom rata nestalih Mostaraca.

– Istražite jezero u Vihovićima, isušite ga, mora postojati način, pustite nas da kopamo golim rukama. Možda moj tata nije tu, među Mostarcima koji se evo dugih 30 godina traže. Ali, neko će se smiriti, rasteretiti, naći najdraže….

Dva kamiona ubijenih su tu istovarena. Jedan od vozača je tu, živi na rubu tog naselja, i zna sve! Gradonačelniče Kordiću (Mario Kordić, gradonačelnik Mostara op.a) niste se pojavili na tribini, okruglom stolu u Nevesinju, koji je organizovao Institut za nestale, na državnom nivou, u utorak, niste primili predstavnike Instituta za nestale, u srijedu, bili ste bolesni…

Jeste li ozdravili? Kada žete odlučiti vi i Gradsko vijeće grada Mostara o jezeru Vihovići?

Hoćete li dozvoliti izgradnju rekreativnog centra na toj lokaciji, šetnica, da majke sa djecom šetaju tu i ogledaju se u bistrini tog jezera, čije dubine kriju naše najdraže, poručila je Elvira Stojić koja je nešto ranije ponudila i visoku novčanu naknadu od 100. 000 KM za informaciju koja će je dovesti do posmrtnih ostataka oca Aleksandra Ace Stojića, odvedenog iz stana u Ulici M. Đikica 14., na starom Veležovom igralištu 29.10.1993. godine u Mostaru.

Aleksandra Acu Stojića su u trenerci i papučama iz stana odveli bojovnici HVO 29.10.1993. godine u Mostaru, žutim mercedesom i od tada mu se gubi svaki trag. Bilo je to tri mjeseca nakon što je odvedena i brutalno ubijena na trim stazi u blizini Bara u Mostaru, s još dvije žene Hatidžom i Elvedinom Kajtaz i desetomjesečnom bebom, i supruga Acina, Elina majka Nada rođ. Frenjo.

Ela i njene dvije sestre majku su pronašle i sahranile, a za oca se ni danas ne zna ni gdje je ubijen ni zašto. Samo neprovjerena informacija da ga je ubio Vinko Martinović Štela iza Mašinskog fakulteta u Mostaru te da su tijela s još nekoliko ubijenih odvezena prema zloglasnim jamama u Gorancima gdje su ubacivali ubijene “nepoćudne” Mostarce.

Crna hronika

Slični članci

Back to top button