BiHSport

Čeka se odluka Saveza: Jesu li prekršena pravila futsal igre u doigravanju za prvaka Prve lige FBiH?

Revanš utakmice play offa za prvaka Federacije Bosne i Hercegovine u futsalu igrane su u petak i subotu, a plasman dalje su obezbijedili Čapljina, Neimari, Željezničar i Čulin mlin.

Ipak, moglo bi se desiti da se stvari odlučuju za “zelenim stolom” jer je prema našim saznanjima Bubamara uložila žalbu na utakmicu protiv Čapljine, konkretnije na raspucavanje sa šest metara.

Bubamara se poziva na pravlnik o futsal igri u kojem stoji da udarce sa šest metara izvode svi raspoloživi igrači na terenu, odnosno na broj igrača kojeg ima ekipa sa manje prijavljenih igrača u zapisniku. Tek nakon što svi oni izvedu udarce sa šest metara, mogu se ponavljati izvođači.

U konkretnom slučaju utakmice u Čapljini, od šeste serije su penala počeli izvoditi Pero Pervan za domaće, odnosno Halid Delić za goste.

To nije jedina utakmica utakmica na kojoj se desila ovakva situacija, jer je i u meču Liliuma i Čulinog mlina došlo do istog. Tada su Adnan Buljić i Domagoj Duvnjak od šeste serije počeli raspucavati penale. 

Na meču Konjodora i Neimara nije bilo šeste serije, tako da je što se tiče Neimara i Željezničara situacija čista, a vidjećemo šta će se dogoditi sa ove dvije utakmice, naročito sa utakmicom u Čapljini na koju je uložena žalba.

Slični članci

Back to top button