HercegovinaVijesti

U akciji pošumljavanja na Rujištu posađeno 2.400 sadnica crnog bora

foto: Fena

U povodu Svjetskog dana šuma, koji se obilježava 21. marta, proteklog vikenda uspješno je realizirana akcija proljetnog pošumljavanja na Rujištu kod Mostara.

Pošumljavanje su zajednički organizirali i realizirali Savez izviđača Grada Mostara i Šumarstvo “Srednje Neretvansko” Mostar.

Šumarstvo je osiguralo prijevoz, hranu, alat i sadnice crnog bora, a izviđači su okupili mlađe i starije članove Odreda izviđača “Stari Grad”, “5 zlatnih ljiljana” i “Neretva” Mostar, a okupilo se 25 poletaraca, pčelica, mlađih izviđača i planinki te dvadesetak starijih izviđača.

Pošumljavanje je realizirano na lokalitetu Šatorine prema Zijemljima, uz stručni nadzor i savjete zaposlenika Šumarstva, a volonteri izviđačke organizacije su posadili 2.400 sadnica crnog bora.

“Budi izviđač, posadi drvo” je slogan već tradicionalne akcije pošumljavanja izviđača iz Mostara, a direktorica Mirhana Strojil je potvrdila da Šumarstvo i Savez izviđača Grada Mostara nastavljaju suradnju i u budućnosti, saopćeno je iz Saveza izviđača Grada Mostara.

(Fena)

Slični članci

Back to top button