KonjicVijesti

BJELIMIĆANI Održana izvještajna skupština u Sarajevu

foto: Udruženje “Bjelimićani”

Sinoć je u Sarajevu održana izvještajna skupština Udruženja “Bjelimićani, na kojoj je podnesen izvještaj o radu udruženja u protekloj godini i predložen plan rada u ovoj 2023. godini.

Tokom skupštine razgovaralo se o projektima koje bi trebalo realizovati na području Bjelimića, kao što su: infrastrukturni, projekti iz oblasti poljoprivrede i iz oblasti turizma.

Sjednici su pored članova udruženja prisustvovali i prijatelji Udruženja. Posebno drag gost je bio uvaženi prof. dr. Halil Omanović, dir. IFAD-a, dugogodišnji prijatelj Bjelimića, čijom zaslugom je na području Bjelimića urađeno više infrastrukturnih i projekata iz oblasti poljoprivrede.

Kao znak poštovanja i zahvalnosti profesoru Omanoviću je uručena članska knjižica počasnog člana udruženja i zahvalnica. Zahvalnica je uručena i članu Udruženja Akifu Kutinčić za učešće u donaciji i postavljanju jarbola sa zastavom na SO Šehidima 450 lbr. Drugi donator jarbola Marić Alen iz opravdanih razloga bio je odsutan.

Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu udruženja u proteklom periodu kao i prisustvu i radu skupštine, poručili su iz Udruženja “Bjelimićani”.

Slični članci

Back to top button