KonjicVijesti

Održana Izborna Skupština Udruženja SIN Neretvica

foto: radiokonjic.ba

Sinoć je u prostorijama FK Klis u Buturović Polju održana Izvještajno-izborna Skupština Udruženja SIN Neretvica na kojoj su delegati razmatrali aktivnosti u 2022.godini i plan za 2023.godinu.

Usvojeni su Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj udruženja za 2022. godinu, kao i Plan rada za 2023.godinu.
Na sjednici je izabrano i novo rukovodstvo udruženja. Za predsjednika Skupštine je izabran Ibrahim Turak, a za potpredsjednika Skupštine Sead Košpo.

Usvojen je i prijedlog da se u Upravni odbor udruženja umjesto dosadašnjih 13 članova, ubuduće bira 9 članova, a na večerašnjoj Skupštini u Upravni odbor su izabrani: Bajro Perva, Kemal Šoljić, Nedžma Mahmutović, Atif Turak, Salih Mustafić, Ahmed Boloban, Mujo Terzić, Refik Boloban i Sabina Ćukle.

Bajro Perva, dosadašnji predsjednik udruženja SIN Neretvica i novoizabrani član Upravnog odbora, za radiokonjic.ba je rekao da je cilj i u 2023.godini nastaviti sa aktivnostima koje su do sada realizovane.
„Nastavićemo sa organizovanjem sadržaja u sklopu manifestacije „Dani Neretvice“ kao što su kosidba, Večeri bećarca i gange, Glas Jasenika, Kestenijada, izlet na Zec planinu, izlet od ušća do izvora Neretvice i druge. Kao novinu bi trebalo razmotriti da se istorijska blagodat Milaševice, kod Kruščice, iskoristi u građenju puta do dovišta. To se ne može odmah uraditi, postepeno to treba raditi. To je mjesto gdje ima najviše grobnih parcela, počevši od stećaka, šehidskih mezarja iz osmanskog perioda, partizanskog groblja, šehidskih mezarja iz odbrane od agresije na Bosnu i Hercegovinu“ – izjavio je Perva, dodavši da će se nastaviti aktivnosti na sadnji kestena s obzirom da je kesten, koji je tu stoljećima prisutan, obolio, te će se nastojati napraviti embrion razvoja novih vrsta kestena, koji nisu podložni raznim bolestima.

U Nadzorni odbor Udruženja SIN Neretvica su izabrani: Samir Čolak, Redžo Boloban, Ferida Ćosić, Muhamed Mravović i Sabina Turak.

Upravi odbor Udruženja SIN Neretvica će na sjednici izabrati predsjednika i sekretara udruženja.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button