HercegovinaSport

Navijači Veleža u petak primili vijest koju su čekali sedmicama

Fudbaleri FK Velež su proljetni dio sezone otvorili neočekivano i to u pozitivnom smilu. Rođeni su se vratili u igru za plasman u Evropu kroz prvenstvo, dok su ušli i među četiri najbolje ekipe Kup takmičenja.

Brojne povrede u rukovodećim strukturama kao i igračkom kadru pa i stručnom štabu se nisu odrazile na rezultate. Na sedam mečeva ostvareno je čak šest pobjeda, taj učinak je rijetko ko očekivao.

Tokom pauze u Velež je stiglo nekoliko novih lica, a među njima je i Raphale Leai, talentovani fudbaler sa Solomonskih ostrva. Riječ je o 19-godišnjem brzonogom krilnom fudbaleru.

Lea’i je zadovoljio ukuse struke na probnom radu, ali proces prijave i registracije zbog papirologije se odužio pa je ovaj fudbaler propustio praktično cijeli uvodni dio proljetnog dijela sezone.

Ipak, tokom sedmice je završena sva potrebna papirologija pa je Lea’i uspješno registorvan, a od petka ima i pravo nastupa za Velež što je potvrđeno i u informacionom sistemu Comet.

Lea’i do sada ima odličan golgeterski učinak. Za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je sedam utakmica, postigao pet golova od čega je bio i hat-trick u kvalifikacijama protiv Tahitija.

Ipak, evropski fudbal je nešto posve drugo pa će biti zanimljivo za vidjeti kako će se snaći u takmičarskim mečevima u dresu aktuelnog osvajača Kupa BiH.

Sigurno i pristalice mostarskih Crvenih sa nestrpljenjem čekaju da vide Lea’ia kako debituje, a to bi se moglo desiti već sutra.

Posljednji meč pred martovsku reprezentativnu pauzu Velež će igrati u nedjelju protiv Slobode, pa ostaje da se vidi da li će Jusufbegović akviziciji sa Solomonskih ostrva dati neki minut.

Tokom prijelaznog roka u Velež je stigao još jedan igrač van Evrope. Riječ je o Brazilcu Wallaceu koji je odigrao sasvim solidno do sada. U srijedu je protiv Sloge Meridian uspio zabiti i gol.

Velež pred treći krug sezone za 3. mjestom kasni šest bodova, dok će protivnika u polufinalu Kupa BiH saznati 23. marta kada je na programu žrijeb. Mogući rivali su Tuzla City, Zrinjski i Željezničar.

Slični članci

Back to top button