BiHVijesti

Danas sunčano, evo kada će padati kiša

Danas će u našoj zemlji biti sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 19 stepeni.

Opšta slika je povoljna. Većina populacije bit će boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Jutarnji sati će biti hladni, stoga je u ovom periodu neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, u ostatku dana toplije i znatno ugodnije.

Sutra će u našoj zemlji preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri, na jugu zemlje do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. U većem dijelu zemlje rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni.

Slični članci

Back to top button