BiHSport

Košarkaška reprezentacija BiH dobila priliku, ali odustala od borbe za Olimpijske igre

Najbolji košarkaši Bosne i Hercegovine neće se boriti za plasman na Olimpijske igre koje se održavaju u Parizu naredne godine, a promjenom sistema takmičenja pod okriljem FIBA-e Zmajevi su prvi put  u historiji došli u priliku da se bore za Olimpijadu.

– Postoji više razloga. Prvi je finansijski. Svaki novac moramo vrlo dobro osmisliti za šta ćemo ga potrošiti. Nije realno očekivati da će nam se košarkaši odazvati na kvalifikacijski turnir, pošto je to tokom ljeta, što znači da mi njima oduzimamo ljeto.

U priči sa selektorom, on je predložio opciju da je bolje da odradimo kamp sa proširenom reprezentacijom, gdje možda nećemo zvati najvažnije igrače – rekao je za Nova BH Dalibor Miloš, predsjednik Košarkaškog saveza BiH.

Zmajevima je tako oduzeta mogućnost da se kvalifikuju ili bore za odlazak na Olimpijadu.

– To je uvijek bio neki cilj, od malih nogu se gledala Olimpijada. Sad kad smo u ovakvom sistemu koji je totalno drugačiji, da se sam eliminišeš je velika greška i destimuliše bilo koga ko se poluozbiljno bavi košarkom i gleda prema reprezentaciji BiH – rekao je bivši košarkaški reprezentativac BiH Damir Krupalija.

Nova BH

Slični članci

Back to top button