BiHPolitikaVijesti

Nikšić o sankcijama: Tužilaštvo treba da traži dokaze

foto: FENA

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je komentarisao posljednje izrečene američke sankcije te je govorio o formiranju vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

– Smatram da ova zemlja ne zavisi isključivo od političara. U odnosu na naše političare često više međunarodni predstavnici drže do BiH – rekao je i podsjetio na jučerašnje sankcije koje su izrečene i pokazuju zloupotrebu institucija u lične svrhe.

Podsjetio je da je rekao da nije primjereno privesti Osmana Mehmedagića u periodu kada je priveden, već da se takvi ljudi smjenjuju.

– Rekao sam da to nije primjereno da je to neka vrsta državnog udara, jer se ne privode oni koji su na takvoj poziciji, već ih treba smijeniti. To je praktično treći čovjek u zemlji, koji vodi brigu o sigurnosti. 

Prema Nikšićevim riječima, da postoji vladavina prava, tužilaštvo bi od Ambasade SAD tražilo dokaze ili ako ništa, pozvalo sankcionisane na informativni razgovor. Drago mu je što su Sjedinjene Američke Države, kako je izjavio, prepoznale nelegalne aktivnosti po pitanju državne imovine, misleći na sankcionisanog Stankovića, a da Gačanina ne treba ni komentarisati.


(Vijesti.ba)

Slični članci

Back to top button