BiHKonjicSport

Mersudin Ahmetović: “Nije mi se išlo iz Sarajeva, ne krivim klub već pojedince”

Iskusni napadač Mersudin Ahmetović, govorio je o svom odlasku iz Sarajeva.

– Da budem iskren na početku, nije mi se uopšte išlo iz Sarajeva, imao sam važeći ugovor koji sam želio do kraja da ispoštujem. Ipak, vidjevši da od strane pojedinaca više nisam tu poželjan, tražio sam papire, nigdje ne želim biti problem. Takav sam tip – kaže Ahmetović u razgovoru za Reprezentacija.ba.

Ipak, nije želio govoriti o imenima.

“Kada dođe vrijeme… Ne bih želio da neko protumači da imam nešto protiv Sarajeva. Ne, meni niko ne može pokvariti ljubav koju osjećam prema tom klubu niti se može izbrisati ono što sam uradio. Za ono što mi se desilo, a što nisam zaslužio, ne krivim Sarajevo već pojedince”, govori on.

Osvrnuo se i na trenutna dešvanja u Bordo klubu.

“Novac i pojačanja nisu garancija uspjeha u fudbalu. Generalno gledajući, ne mislim samo na Sarajevo, svugdje je potrebno vrijeme da bi se nešto napravilo. Kada promijeniš šest-sedam fudbalera u prijelaznom roku to je mač s dvije oštrice, treba to uigrati, posložiti… To su sve dobri igrači, ali ponavljam, neophodno je strpljenj”, dodao je.

Podsjetimo, AHmetović je nakon odlaska iz Sarajeva pojačao redove Igmana, sa kojim će pokušati ostati u Premijer ligi BiH. Na svom debiju za novi klub pogodio je mrežu Željezničara.

Slični članci

Back to top button