Policijski službenici su u Konjicu uhapsili dvije osobe zbog premlaćivanja aktiviste Isa Džine koji je administratora Facebook grupe “Konjic, jučer, danas, sutra”, nakon što je na društvenoj mreži objavio da mu je upućena prijetnja smrću, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić policijski službenici su uhapsili R.A, (41) i K.S. (38) iz Konjica osumnjičene za premlaćivanje.

“U slučaj su uključeni nadležno Tužilaštvo i Odjel kriminalističke policije te se poduzimaju sve mjere i radnje u skladu sa zakonskom procedurom kako bi se slučaj rasvijetlio”, kazao je Marić za Klix.ba.

Isa Džino je u srijedu oko 20 sati pretučen, te je zbog zadobivenih povreda bio hospitalizovan u konjičku bolnici gdje su mu ljekari konstatovali povrede glave. On je nekoliko sati prije premlaćivanja primio prijetnje smrću, te infomaciju objavio u Facebook grupi, a sve prijavio PU Konjic. Prijetnje su navodno nastale nakon objave o zagađenju Neretve i Jablaničkog jezera o čemu je pisao i naš portal kao i mnogi mediji u BiH. – piše klix.ba

VEZANA VIJEST: https://www.novikonjic.ba/2023/03/15/nasilnicko-ponasanje-u-konjicu/

By rt nk

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *