KonjicSport

Futsaleri Konjica u subotu dočekuju aktuelnog prvaka BiH

Futsal klub Konjic, u narednom 16.kolu Premijer futsal lige BiH, dočekuje ekipu FC Mostar SG, aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine u futsalu.

Utakmica se igra u subotu 18.marta u Sportskoj dvorani Konjic, sa početkom u 18 sati. Konjičani nakon dvije uzastopne gostujuće utakmice igraju na svom terenu, a nakon 15 odigranih kola, ekipa koju kao trener vodi Mirko Čampara, nalazi se na devetom mjestu na tabeli sa 12 osvojenih bodova, dok Mostarci, koji su prošlo kolo, u derbiju prvenstva poraženi kao domaćini od Radnika, imaju 34 boda i nalaze se na drugom mjestu.

Do kraja regularnog dijela sezona ostala su tri kola, nakon kojih slijedi utakmice doigravanja za prvaka BiH i doigravanje za opstanak u ligi. Prvih šest ekipa na tabeli igrat će doigravanje za titulu prvaka BiH, dok će četiri posljednjeplasirane ekipe igrati doigravanje za opstanak u Premijer futsal ligi BiH, a u ligi će ostati dvije pobjedničke ekipe doigravanja.

Enver Nimanović / novikonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora novikonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu novikonjic.ba je Udruženje VIPK i portal novikonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj. link na portal novikonjic.ba. Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem redakcijskog e-maila: novikonjic@gmail.com.)

Slični članci

Back to top button