DruštvoHercegovinaVijesti

Osuđen advokat iz Mostara koji je prevario klijenta

Kantonalno tužilaštvo ZHK u Širokom Brijegu je u prvostepenom postupku dokazalo krivnju optuženika Predraga Mišića iz Mostara, zbog kaznenog djela zloupotrebe povjerenja.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužilac Josip Aničić, saopštio je Ured za informisanje Kantonalnog tužilaštva ZHK u Širokom Brijegu.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Predragu Mišiću je izrečena uslovna osuda i utvrđena kazna zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci s rokom provjeravanja od 2 (dvije) godine.

Predrag Mišić se teretio da je u vremenskom periodu od 2013. do 2018. kao advokat I.S. iz Mostara zastupajući njegove interese u postupcima naknade štete zloupotrijebio dato ovlaštenje.

Presudom Općinskog suda u Mostaru I.S. je na ime naknade štete dosuđen iznos od 3.616,43 KM koji je advokat Predrag Mišić primio na svoj račun. O tome nikad nije obavijestio I.S. niti mu je ikada predao primljeni novac, već je jedne prilike njegovom ocu B.S. na ruke dao iznos od oko 2.500,00 KM, a ostatak zadržao za sebe.

Presuda je nepravosnažna i stranke imaju pravo izjaviti žalbu o kojoj će odlučivati Kantonalni sud u Širokom Brijegu. U skladu sa načelom pretpostavke nevinosti, svako se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivica, napominju iz Kantonalnog tužilaštva ZHK.

 https://bljesak.info/vijesti/flash/osuden-odvjetnik-iz-mostara-koji-je-prevario-klijenta/412961?fbclid=IwAR1oQA_yIpOvBe2Va8MgOoxRUw-r3ryxhZ4rCG7khaKNh_SAJv4iMl65C3g

Slični članci

Back to top button