DruštvoHercegovinaKonjicVijesti

AKTUELNO Zašto su isključena 124 kandidata na konkursu MUP HNK?

Komisija za izbor kandidata u procesu odabira policijskih službenika u Upravu policije MUP HNK-a 10. marta ove godine isključila je 124 kandidata iz dalje procedure testiranja. Od toga 43 kandidata za mlađeg inspektora i 81 kandidata za policajca.

Naime, iako se naglašavalo dostavljanje ovjerenih kopija dokumenata, kandidati to iz nekog razloga uopšte ne urade.

Prijavljuju se oni koji po godinama ne odgovaraju, a izjave tražene da se potpišu i opet ovjere nisu dostavljali. Čest slučaj je i neovjerena ili nije nostrificirana školska ili fakultetska diploma, a rijetki nemaju uopšte dokaz o završenoj školskoj spremi ili ne dostave prijavu na konkurs na propisanom i dostupnom obrascu. Kopija vozačke dozvole dostavlja se neovjerena i to je čest slučaj, a nedostaje i dokaz o položenom vozačkom ispitu B kategorije koju izdaje autoškola.

Listu kandidata koji ne ispunjavaju uslove za pristupanje testiranju možete pročitati OVDJE.

Istovremeno, daje se obavijest kandidatima koji imaju pravo pristupa testu općeg znanja da će se test općeg znanja održati dana, 16. 3. 2023. godine u prostorijama Visoke škole „Logos centar“, Mostar, na adresi Bišće polje bb, prema sljedećem rasporedu: kandidati za čin mlađeg inspektora pristupit će testu općeg znanja, uključujući i pisani rad u 09:00 sati, a kandidati za čin policajac pristupit će u 13:00 sati.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora novikonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu novikonjic.ba je Udruženje VIPK i portal novikonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.  Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj. link na portal novikonjic.ba. Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem redakcijskog e-maila: novikonjic@gmail.com.)

Slični članci

Back to top button