BiHVijesti

BHRT pokrenuo akciju pomoći stradalim od zemljotresa: Program Teletona će besplatno ustupiti svim televizijama

foto: BHRT

BHRT i Pomozi.ba pokrenuo je kampanju prikupljanja novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji.

Molimo vas da na svojim platformama, a s ciljem dosega do što većeg broja građana Bosne i Hercegovine preuzmete program Teletona 16. marta, a portali će to moći učiniti putem linka sa zvaničnog YouTube kanala BHRT-a na svojim platformama. BHRT će bez naknade, bez prethodne dozvole, ustupiti svim televizijskim i radijskim kućama prijenos Teletona, uz naznačavanje markice BHT1, navodi se u saopćenju BHRT-a.

Program će trajati od 20:00 do 23:00 sata, gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža moći će telefonski donirati novac za stradale, te ćemo na taj način okončati kampanju koja je počela 1. marta. U emisiji Teleton na BHT1 javljat će se oko stotinu poznatih ličnosti iz javnog života BiH. Projekat su podržale i neke od najvećih kompanija iz BiH svojim donacijama.

BHRT će 16. marta u programu Teletona sadržajima ukazati na ljude u potrebi, promovirati humanitarne akcije koje su do sad provedene i udruženja i pojedince koji su u njima sudjelovali.

Kampanja je počela 01.03. i trajat će do 16.03. a svi građani BiH mogu je podržati uplatom na račune Pomozi.ba ili pozivom na broj 17006. Zahvaljujemo na sudjelovanju u ovom značajnom projektu. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati.

Slični članci

Back to top button