HercegovinaVijesti

Najveće gradilište u Mostaru

Fotografije iz zraka otkrivaju zapanjujuću veličinu radova u Mostaru. Radovi se izvode na obalama Neretve na mjestu nekadašnje firme Žitopromet.

Rušenje objekata propale firme počelo je još 2017. godine kada su prvo uklonjeni ogromni metalni silosi. Njihovo postepeno uklanjanje trajalo je skoro godinu dana. Nakon toga je počelo sa postepenim rušenjem zgrada, a na kraju i miniranjem najvećih zgrada. Rušenje miniranjem pokazalo se malo težim zadatkom za minere s obzirom na stambene zgrade u neposrednoj blizini i nekadašnji način gradnje. Višak materijala se odlaže u Sjeverni logor

Napokon su krajem prošle godine, sa ove lokacije uklonjeni posljednji ostaci miniranih zgrada koje su nekada pripadale mostarskom industrijom gigantu.

Trenutno se bagerima vrše iskop i odvoz viška materijala koji se deponira na prostor nekadašnjeg Sjevernog logora, s druge strane Neretve.

Parcela na kojoj se izvode radovi iznosi malo više od 21 000 kvadratnih metara.

Vlasnik navedene parcele je firma INVENTUS D.O.O MOSTAR.

 

https://bljesak.info/gospodarstvo/ulaganja/pogled-iz-zraka-otkriva-zapanjujucu-povrsinu-najveceg-gradilista-u-mostaru/412579?fbclid=IwAR3qeMn_3qw99ikuwJdmdl5OZtfswv_JXh_A2YalJ3ttyuzxDEMpIQ9EH8U

Slični članci

Back to top button