BiHHercegovinaSport

Poslastica za ljubitelje Premijer lige: Dva gradska derbija u istom danu

Zaostale utakmice Premijer lige, i to dva gradska derbija, danas na rasporedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu nastavlja se danas sa dvije nove utakmice, a na rasporedu su dva zaostala derbija iz prve polusezone.

Zbog radova na stadionima “Asim Ferhatović-Hase” i “Rođeni” derbiji su pomjereni za proljeće. Na Koševu oni nisu završeni, pa će Sarajevo i Željezničar 148. derbi igrati u Trening centru N/FS BiH u Zenici pred praznim tribinama. I termin je neobičan, 13 sati, pa će sveukupno atmosfera zasigurno biti čudna. Igrali su već sarajevski rivali u Zenici, ali ne u Trening centru, naravno. Davne 1994. godine, u prvom kolu prvenstva RBiH, odigrali su 1:1.

I jedna i druga ekipa su pobjedama dočekali derbi. Sarajevo je sigurno prepuno samopuzdanja nakon velike pobjede na Pecari, dok je Željezničar minimalno savladao Slobodu i uz pobjedu protiv Zvijezde u Kupu povezali su dvije pobjede pred ovu utakmicu.

Duel Sarajeva i Željezničara igra se od 13 sati, uz direktan prenos na TV Arena Sport, a meč sudi Sarajlija Admir Musić.

Od 18 sati u Mostaru se igra derbi Veleža i Zrinjskog. Očekuje se zaista odlična posjeta, iako neće biti gostujućih navijača, a samim tim ni Red Armyja, koji zbog te odluke neće ući na stadion također iz bojkota. Obje ekipe su u jako dobroj formi na startu drugog dijela sezone, upisali su pobjede na četiri utakmice, na po dvije u Kupu i ligi, te sigurno značajno motivisani ulaze u gradski derbi.

Meč u Mostaru igra se od 18 sati, također je prenos na TV Arena Sport. Utakmicu sudi naš najbolji sudija, Irfan Peljto.

Slični članci

Back to top button