DruštvoSvijetVijesti

Divne scene s utakmica u Sarajevu i Mostaru stigle do Velike Britanije

Na utakmicama m:tel Premijer lige BiH koje su se igrale proteklog vikenda na Grbavici u Sarajevu i stadionu Rođeni u Mostaru viđene su i divne scene koje su na kraju stigle i do Velike Britanije.

Naime, u prvoj minuti utakmica između Željezničara i Slobode te Veleža i Borca navijači su bacili na hiljade igračaka namijenjenih djeci pogođenoj zemljotresima u Turskoj i Siriji.

Vrijedna ekipa organizacije Pomozi.ba je sve organizovala te će igračke proslijediti na pravu adresu, a scene s dva bh. stadiona pojavile su se i na svjetski priznatom mediju Sky News.

Očito je da se i Britancima svidjela ova uspješna akcija koja nam pokazuje da u Bosni i Hercegovini nije sve tako negativno kada su u pitanju nogometni susreti i navijači.

“Zemljotres u Turskoj i Siriji: Nogometni navijači u BiH bacaju igračke za djecu pogođenu smrtonosnim zemljotresom”, naslov je teksta na Sky News uz koji je priložen i video.

Inače, BiH je bila među državama koje su prve pritekle u pomoć narodu Turske i Sirije, a u zemljotresima je na kraju poginulo više od 50.000 ljudi.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button