DruštvoHercegovinaVijesti

Premijer HNK dobio “Suncokret”; Kaže da mu je baš ta nagrada posebno draga

Predsjednik Vlade HNK, dr. sc. Nevenko Herceg dobitnik je nagrade ”Suncokret ruralnoga turizma Hrvatske – Sunflower Award”.

“Riječ je o prestižnomu priznanju iz turističkoga sektora koje tradicionalno uručuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvitak ”Klub članova Selo”, a ove je godine dodijeljeno jubilarni deset put, dok je ujedno proslavljena i 25. godišnjica djelovanja Udruge”, navode iz Vlade.

Dodaju da je velebna svečanost upriličena u opatijskomu hotelu Royal, a u obrazloženju odluke stručnoga ocjenjivačkog suda stoji kako je dr. Hercegu nagrada Suncokret uručena za doprinos razvitku turizma Bosne i Hercegovine te za lično zalaganje u razvitku regionalne i prekogranične saradnje.

Inače, nominovalo ga je rukovodstvo Turističkoga klastera Hercegovina, odajući mu priznanje za ukupnu pruženu podršku njihovu radu, posebno međunarodnim nastupima na sajmovima turizma u svijetu, gdje su predstavljali turističke potencijale HNK-a, Hercegovine i cjelokupne BiH, ističu iz Hercegova ureda za odnose s javnošću.

”Ova nagrada svakako zauzima posebno mjesto među priznanjima koja sam kroz svoje javno djelovanje dobio. Prije svega, iz razloga što dolazi iz struke i sektora za koji sam i stručno i naučno usko vezan, ali i iz razloga što je jedna ugodna ocjena moga ukupnog rada na razvitku turizma, još iz vremena kada sam obnašao dužnost federalnoga ministra turizma i zaštite okoliša do danas, ovim dobila značajnu međunarodnu dimenziju”, kazao je tom prigodom dr. Herceg, piše Vlada.

Nagrada ”Suncokret ruralnoga turizma Hrvatske” projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuje i predstavlja tradicijske sadržaje, čuva izvornost te povezuje sudionike ruralnoga turizma, a dodjeljuju ju u osam kategorija, uz posebne povelje i priznanja. Ove se godine, među 70 nagrađenih, našlo i nekoliko turističkih subjekata iz BiH, a jedan od njih, Hotel Buna, smješten je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Hercegovina.info

Slični članci

Back to top button