BiHVijesti

FHMZ: Oblačno vrijeme sa kišom i snijegom

foto: pixabay

U Bosni će danas preovladavati pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u nizinama može pasti malo kiše, u Bosni susnježice ili snijega. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3 stepena, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 0 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena.

Narednih dana kiša

U četvrtak će u Bosni preovladavati pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u nizinama će pasti malo kiše, u Bosni i susnježice, a u višim područjima malo snijega. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3 stepena, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.

U petak oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepena, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7 stepeni, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Stabilnije vrijeme, uz povremene sunčane intervale, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Obzirom da će biti hladnije, naročito u jutarnjim satima, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. Poželjno je toplije dijelove dana provesti na otvorenom. Sa dolaskom noći moguće su blaže reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, nesanice, kao posljedica blizine promjene.

FHMZ

Slični članci

Back to top button