KonjicVijesti

Nek’ su vazda puni Bosne, a i Bosna puna njih

foto: Prva osnovna škola Konjic

Povodom 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Prvoj osnovnoj školi su sprovedene mnoge aktivnosti, o kojima su javnost upoznali na Facebook stranici škole.

-Preko školskog razglasa upriličena je čestitka i uz himnu Jedne nam Jedine započeo je ovaj radni svečani dan. Učenici su sa svojim nastavnicima uz prigodan program obilježili ovaj dan. Upriličena je i izložba radova naših učenika u holu škole. Učenici IX-ih razreda su defileom kroz Grad sa učenicima iz drugih škola,na prigodan način, odali počast svima onima koji su dali svoje živote za Domovinu. U kino sali Narodnog univerziteta su pogledali dokumentarni film “Referendum 92.” autorice Arijane Saračević – Helać.

Dan nezavisnosti je za svaku zemlju i njen narod veličanstven, zato je 1.mart 1992. godine za nezaborav. I danas, nakon 31 godinu sjećanja na taj datum su živa. Nezavisnost i sloboda je plaćena životima građana, materijalnim i kulturnim razaranjem svega onoga što je simboliziralo Bosnu i Hercegovinu, ali ona nije poklekla, uspjela je da se odbrani. 1. martom 1992. godine započinje hod Bosne i Hercegovine kao suverene i samostalne države, utemeljene u najtežim ratnim okolnostima na nesalomljivoj i jasno izraženoj volji naroda, koji je odbranu svoje domovine prihvatio kao najuzvišeniji zadatak, jer BOSNE I HERCEGOVINE ĆE U INAT BITI I KADA NE BUDE NAS!!! ??SRETAN TI DAN NEZAVISNOSTI DRAGA DOMOVINO!

Prva osnovna škola Konjic

Slični članci

Back to top button