Konjic

GRAD KONJIC Čestitka u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana oslobođenja Konjica od fašizma

U povodu 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 03. marta Dana oslobođenja Konjica od fašizma gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Općinskog vijeća Konjic Kenan Greda uputili su čestitku u kojoj se navodi:

Poštovane sugrađanke i sugrađani, Bosanci i Hercegovci u povodu značajnih datuma iz historije naše domovine i Konjica. Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana oslobođenja Konjica od fašizma u ime svojih saradnika i svoje lične ime upućujemo vam iskrene čestitke sa željom da sve buduće praznike dočekujemo u miru, njegujući tekovine borbe koju su za slobodu građana Bosne i Hercegovine vodile istinske patriote.

Naša je obaveza i dug čuvati sjećanje na borbu za nezavisnost, očuvanje cjelovitosti, slobodu u pravom smislu, kako u ratu, tako i u miru. Čuvari sjećanja neka i u ovim praznicima budu nove generacije, mladi koji će kroz priređene sadržaje i programe učiti o zajedničkoj nam historiji, pamteći i prenoseći značaj onog što su generacije Konjičana i Bosanaca i Hercegovaca činile na putu očuvanja naše domovine kroz historiju, ne žaleći pri tom svoje živote.

Slični članci

Back to top button