HercegovinaPolitikaVijesti

Prozor-Rama: Osnovana nova stranka (RNS)

Foto: Fena

Ramska narodna stranka (RNS), nova stranka s hrvatskim predznakom, osnovana je u subotu u Prozoru.

Utemeljitelj te nove stranke je načelnik općine Jozo Ivaničević, koji je na današnjoj utemeljiteljskoj skupštini kazao kako je ta stranka osnovana zbog nezadovoljstva djelovanjem drugih političkih stranaka s hrvatskim predznakom koje su okupljene u Hrvatski narodni sabor.

Inače, Jozo Ivaničević je četiri puta zaredom pobijedio HDZ BiH, a prošle godine je napustio HDZ 1990, zbog, kako je naveo, suradnje lidera te stranke Ilije Cvitanovića s čelnikom HDZ-a i HNS-a Draganom Čovićem.

– Njihova politika je ona kojoj je cilj vlastiti interes umjesto interesa cijelog naroda koji navodno predstavljaju – kazao je Ivančević.

Ramska narodna stranka će, kako je kazao Ivaničević, raditi na razvitku Rame i poboljšanju statusa Hrvata koji tamo žive.

– Osnivanje nove stranke unutar hrvatskog naroda u BiH sigurno će značiti snažniji oporbeni glas strankama okupljenim oko HNS-a, što može donijeti poboljšanje uvjeta življenja Hrvatima i drugim narodima u BiH – istaknuo je Ivaničević.

Tokom osnivačke skupštine za predsjednika stranke izabran je Jozo Ivančević. U Glavni odbor izabrani su predsjednik Jozo Ivančević, Branko Burić, Marija Bešker, Jozo Tomić, Stipo Sičaja, Ilija Selak, Gabrijel Malekinušić, Slavko Nović, Pero Mendeš, Ivica Džalto, Luka Karača, Ivan Zadro, Ivan Rotim i Miroljub Biloš. U Sud časti izabran je predsjednik Luka Markešić, Jozo Baketarić i Slaven Bošnjak-Šudić te u Nadzorni odbor predsjednik Antun Kovčalija, Ante Tadić i Tonka Drežnjak.

Tokom skupštine usvojeno je pet programskih ciljeva Ramske narodne stranke.

Fena

Slični članci

Back to top button