BiHSport

BiH u Mejdanu dočekuje Crnu Goru, pobjeda nas ostavlja u igri za Svjetsko prvenstvo

Košarkaši BiH večeras od 20,00 sati u tuzlanskom Mejdanu igraju protiv Crne Gore meč pretposljednjeg kola grupe K kvalifikacija za SP.

BiH je trenutno četvrta na tabeli nakon 10 odigranih kola sa pet pobjeda i isto toliko poraza, dok je Crna Gora treća sa šest pobjeda i četiri poraza.

S obzirom da prve tri pozicije direktno vode na SP, našem timu je potrebna pobjeda protiv Crne Gore kako bi ostala u igri za plasman na Mundobasket.

Crnogorci su u prvom međusobnom meču slavili sa 19 poena razlike protiv BiH.

Ako izabranici Adisa Bećiragića večeras pobjede sa 20 ili više poena razlike te u zadnjem kolu savladaju Mađarsku u gostima, onda će kao trećeplasirani ići na SP.

Ukoliko BiH pobijedi Crnu Goru sa manje od 20 poena razlike, onda će u zadnjem kolu morati savladali Mađare i nadati se da će Crna Gora na svom terenu izgubiti od Češke. U tom slučaju BiH bi prošla na Mundobasket.

Prva dva mjesta u našoj grupi zauzimaju Francuzi i Litvanci i oni su već osigurali nastup na SP.

Inače, selektor Bećiragić je na zvaničnoj press konferenciji govorio o večerašnjem duelu sa Crnom Gorom.

“Poslije dugo vremena sam u Tuzli. Malo sam ljubomoran na Tuzlu, jer imaju bolju dvoranu nego u Sarajevu i mislim da će atmosfera biti odlična. Mnogi igrači su mi rekli da od 2014. godine nismo dobili utakmicu ovdje i nadam se da će na kraju slaviti baš ovdje pobjedu. Mi smo ti koji uvijek radimo ono što niko ne očekuje od nas, prije svega se nadamo pobjedi, a zatim i da ganjamo tih dvadeset razlike koji su nam potrebni”, rekao je Bećiragić i dodao:

“Želja i volja igrača svih nas je da se pruži maksimum na utakmici i da idemo preko 20, mislim da će to biti ključno. Oni imaju svoje kvalitete, ali nas svih 12 moramo dati svoj maksimum. Moramo igrati mnogo agresivnije, sa većom željom i nadam se da ćemo uz pomoć publike, koja će nam biti 50 posto prednosti, pobijediti. Nas je ova ekipa u našem najjačem sastavu dobila 19 razlike, iako kod njih fali nekoliko igrača. Bit će naravno taktičkih pristupa, ali će želja, koju smo protiv Mađarske pokazali, biti presudna.”

Utakmicu iz Tuzle direktno prenosi Sport Klub.

Slični članci

Back to top button