KonjicVijesti

Grad Konjic nagrađuje najbolje studente

foto: Grad Konjic

Javni poziv za dodjelu jednokratnih finansijskih nagrada studentima sa područja Grada Konjica, dobitnicima Rektorovih i Dekanovih nagrada, za akademsku 2021./2022. godinu, a koji je raspisan 15.02. tekuće godine, otvoren je još sutra. Prema informacijama iz Gradske uprave do danas je stiglo dvanaest prijava.

“Kako bi vrijedne mlade ljude koji su puni znanja nagradili, gradonačenik je donio odliku da se raspiše ovaj javni poziv. Ovo godine po prvi put je raspisan Javni poziv ovog karaktera, te planiramo isti nastaviti objavljivati i narednih godina. Posebno mi je drago što će za svoje znanje i zalaganje biti nagrađeni i od strane lokalne zajednice. Do danas je stiglo dvanaest prijava, ali nažalost, još uvijek se nisu se svi prijavili. Još sutra to mogu učiniti student doitnici ovih nagrada koji imaju stalno prebivalište na području Grada Konjica, koji studiraju na državnim univerzitetima i koji su dobitnici Rektorove ili Dekanove nagrade u akademskoj 2021./2022.godini” kazala je za radiokonjic.ba stručna saradnica za obrazovanje u Gradskoj upravi Konjic Biljana Handžo.

foto: radiokonjic.ba

Dobitnici Rektorovih i Dekanovih nagrada u protekloj akademskoj godini koji nisu aplicirali na ovaj Javni poziv, mogu to učini još sutra tako što će potrebnu dokumataciju dostaviti lično na protokol Gradske uprave ili prepopručeno poštom na adresu Grad Konjic, ulica Maršala Tita s naznakom na ovaj Javi poziv. 

Povodom Dana nezavosnosti BiH 1.marta, za dobtinike Rektotovih i Dekanovih nagrada, korisnike Javnog poziva te za najuspješnije studente sa prosjekom ocjena devet i više, odnosno četiri i više, a u skladu sa članom 13. Javnog konkursa za dodjelu stipendija od 7. decembra 2022. godine u kojem se navodi da će takvi student novčano biti nagrađeni u iznosu od 1500 KM, odnosno mjesečno po 150 KM, bit će upriličen prijem u kabinetu gradinačelnika u ponedjeljak 27.02.2023.godine u11 sati.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button