DruštvoKonjicSvijetVijesti

ZA POHVALU: Prva OŠ Konjic prikupila 7.508,85 KM pomoći narodu Turske i Sirije

Zahvaljujemo se kolektivu i učenicima “Prve osnovne škole” Konjic koji su se odazvali Merhametovoj akciji prikupljanja pomoći za narod Turske i Sirije, te prikupili 7.508,85 KM.

Prikupljana sredstva uplaćena su na namjenski račun otvoren za prikupljanje pomoći za narod Turske i Sirije. MISLI I ČINI DOBRO. – saopćeno je iz OO Merhamet Konjica.

Sapćenjem za javnost oglasili su se i iz Prve OŠ Konjic, čiji sadržaj u cjelosti prenosimo:

“Svjesni svoje društveno odgovorne uloge, udruženim snagama, svi uposlenici Prve osnovne škole, članovi sindikalne podružnice škole, roditelji i djeca, odazvali smo se akciji „Pomoć narodu Turske i Sirije pogođenom razornim zemljotresom“ koju je pokrenuo „Merhamet“.

U akciji je prikupljeno 7.508,85 KM.

U ovom iznosu je i ono 10 KM iz dječije kase za onu bebu što je rođena ispod ruševina i predstavlja simbol borbe za život, (učenica 1. razreda nanijetila), i ono 0.15 feninga što se sakrilo u džepu jakne, kojem si se obradovao kao da je 100 KM jer imaš šta darovati od ❤ i ona 1.50 KM što se to jutro ponijela za slatkiš, ali znaš da je nekom potrebnija i 20 eura što je tetka iz Njemačke dala djetetu kad je prošlo ljeto dolazila, čekale su da se potroše za nešto najplemenitije, jer svi znamo da niko nije beskoristan u ovom svijetu ako olakša teret drugome. Zajedno smo pokazali da samo misliti o dobrim djelima nije dovoljno, raditi dobra djela je bolje, ali vidjeti i druge kako slijede tvoj dobar primjer je i više nego dovoljno.

Hvala vam od ❤ svima što ste se odazvali apelu kako bismo dali barem mali doprinos i podršku narodima ovih zemalja. Zdravlje i sreća neka vas prate kroz život i da vas dragi Bog čuva ma gdje god bili.”

Slični članci

Back to top button