DruštvoKonjicVijesti

NAJAVA: Skupština Sindikata Doma zdravlja Konjic – bira se novo rukovodstvo

U ponedjeljak, 6 marta 2023. godine održat će se godišnja skupština Nezavisnog sindikata zdravstvenih radnika JU Dom zdravlja Konjic na kojoj će se birati novo rukovodstvo.

O tome je riječ više napisao na svom fb profilu, Amer Kerić, aktuelni predsjednik ovog sindikata u Konjicu, čiji sadržaj portal novikonjic.ba prenosi u cjelosti:

„POZDRAV SVIM CLANOVIMA SINDIKATA DOMA ZDRAVLJA KONJIC!

U ponedjeljak 6.3.2023.-e godine, odrzati ce se redovna godisnja skupstina Sindikata( satnica ce biti naknadno utvrdjena).

Skupstinu ce predvoditi predsjednik Skupstine Memidzan Elvir – Pike.

Predsjednistvo Sindikata ce podnijeti finansijski i izvjestaj o radu za prethodnu godinu, te ce se Skupstina izjasniti o izvkestaju, tj. usvojiti ga ili ne.

Posto nas Sindikat broji preko 100 clanova, da bi bio postignut legalitet i legitimitet, ovim putem molim svo clanstvo, da u sto vecem broju prisustvuje Skupstini, a da cifra prisutnih mora preci 50% + 1-og clana.

Bez obzira, da li Skupstina usvoji ili ne finansijski i izvjestaj o radu, sadasnji saziv Predsjednistva sindikata u sastavu:

Amer Amer Praviprofil Keric – predsjednik

Adem Sljivo – clan

Jasmina Mustafic- clan

Lana Macic- clan

Nozic Alen- clan

ce svoje mandate dati na raspolaganje, radi za sada sporadicnih kritika na rad Predsjednistva sindikata.

Stoga molim sve one, koji su zainteresovani da se prihvate mjesta u Predsjednistvu sindikata( naravno ako vecina na Skupstini prihvati mandate na raspolaganje), da predaju zahtjev Predsjedniku Skupstine Elvir Memidzan .

Lijep pozdrav!“

Slični članci

Back to top button