BiHVijesti

FUP u akciji “Drina” uhapsio sedam osoba zbog proizvodnje i prodaje droge

foto: klix.ba

Pripadnici Federalne uprave policije su u saradnji sa MUP-om Bosansko-podrinjskog kantona pod nadzorom tužilaštva BPK-a uhapsili sedam osoba zbog sumnje na proizvodnju i prodaju opojnih droga.

“U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Goraždu izvršen je pretres na četiri lokacije na području Goražda i jedne lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom je slobode lišeno sedmero lica inicijala Š.P. (1972), M.P. (1980), A.D. (1988), R.Č. (1987), F.H. (1956), M.H. (2004) iz Goražde i A.O. (1985) iz Sarajeva”, naveli su iz FUP-a.

Prilikom pretresa pronađena su određene količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge amfetamin i Cannabis sativa L., vage za precizno mjerenje, vatreno oružje kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Uhapšeni se sumnjiče da su određeni vremenski period opojnu drogu nabavljali, proizvodili, transportovali i neovlašteno je stavljali u promet s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predata nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Bosansko-podrinjskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

klix.ba

Slični članci

Back to top button