BiHDruštvoVijesti

Vrhbosanska nadbiskupija: Na današnjim misama prikupljanje pomoći za nastradale u Turskoj i Siriji

U svim župama i samostanima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji danas, 19. februara, pod svetim misama prikupljaće se novčana pomoć za sve stradale u razornom potresu u Turskoj i Siriji, objavila je mrežna stranica Vrhbosanske nadbiskupije.

“Dok izražavamo svoje ljudsko suosjećanje i duhovnu blizinu svima koji su na bilo koji način pogođeni tom nesrećom, a za duše poginulih i za sve koji za njima žale uzdižemo svoju molitvu Bogu, želimo se pridružiti i pružanju konkretne pomoći turskom i sirijskom narodu“, navedeno je u dopisu kojeg su potpisali generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije (VN) mons. Slađan Ćosić i kancelar VN-a preč. Mladen Kalfić.

“Prikupljena sredstva u župama treba dostaviti Ekonomatu Vrhbosanske nadbiskupije do 25. februara 2023.godine, koji će onda preko Caritasa BiH ista sredstva uputiti potrebnima u Turskoj i Siriji”, navodi se u dopisu.

Prethodno je i Caritas BiH pozvao pružanje konkretne pomoći stradalima u Turskoj i Siriji.

Pozivom na jedinstveni broj za sva tri operatera u BiH 17764 moguće je donirati dvije KM. Osim toga moguće je i direktno izvršiti uplatu preko Caritasa BiH.

Caritas Bosne i Hercegovine

UniCredit Bank d.d. Mostar

KM: Transakcijski račun: 338 320 22007 22429

Devizni račun: IBAN BA39 338 060 48937 86133

SWIFT CODE: UNCRBA 22

Navesti naznaku: Za stradale od potresa u Turskoj i Siriji.

Slični članci

Back to top button